Cum alegem un cadru de mers potrivit nevoilor noastre?

Cadrele de mers sunt dispozitive medicale care ajută la îmbunătățirea mobilității prin asigurarea unui punct suplimentar de sprijin și de echilibru. Ele se pot găsi în mai multe variante și anume: fixe, pliabile, ajustabile și cu roți; astfel încât să corespundă cât mai bine nevoilor noastre personalizate. 

Deoarece știm că poate fi dificil la început să ne dăm seama care este cel mai potrivit tip de cadru și cum se utilizează acesta în siguranță, am pregătit mai jos câteva sfaturi pentru a te ajuta să alegi cea mai bună soluție care să corespundă nevoilor tale și a te familiariza cu modul de utilizare al unui cadru de mers.

Confort și ușurință în utilizare

Dacă te afli în situația de a avea nevoie de un ajutor pentru mobilitate, este foarte important să alegi un dispozitiv care să fie ușor și confortabil de manevrat. În primul rând asigură-te că este potrivit greutății și înălțimii tale. Este o idee bună să probezi câteva modele pentru a vedea care ți se potrivește cel mai bine, însă dacă nu poți ajunge într-un magazin fizic, poți apela cu încredere la sfatul unui consultant prin intermediul secțiunii de chat din magazinul on-line nextfarma.ro

Depozitare și transport

Un alt aspect de luat în calcul este cum va fi depozitat și transportat cadrul de mers? Dacă de exemplu vei avea nevoie să călătorești frecvent cu mașina sau avionul, îți va fi de mare ajutor un model pliabil sau ușor demontabil. Dacă însă nu te vei deplasa decât în interiorul locuinței și eventual în împrejurimi, va fi mai convenabil un cadru de mers fix.

Orice model ai alege, asigură-te că îl depozitezi într-un loc potrivit, ferit de condițiile exterioare de mediu pentru a îl proteja și a îi prelungi cât mai mult durata de viață.

Alegerea înălțimii potrivite

Pentru a alege un cadru de mers cu înălțimea potrivită pentru tine, urmărește ca mânerele cadrului să fie aliniate la nivelul încheieturii mâinii tale atunci când stai drept, în picioare, cu mâinile pe lângă corp. Pentru maximum de siguranță și confort coatele ar trebui să fie îndoite la un unghi cuprins între 15 si 30 grade atunci când ții mânerele cadrului.

Utilizarea cadrului

Pentru a începe să utilizezi cadrul de mers poziționează-te paralel și cu fața către acesta. În situația în care unul dintre picioare este accidentat, fă primul pas cu piciorul afectat, apoi pășește cu cel sănătos, iar în final mută cadrul mai în față. Ai grijă să nu poziționezi cadrul mult prea în față, deoarece îți va fi mai greu să te sprijini corespunzător, iar atunci când dorești să te ridici, sprijină-te de spătarul scaunului sau de umărul cuiva.

Atenție, nu este recomandată folosirea cadrului de mers pe scări. Orice diferență de nivel mai mare de o treaptă prezintă un potențial risc de dezechilibrare și cădere.

Cadrul de mers cu roți

Cadrele de mers cu roți sunt potrivite celor care au nevoie de mai mult suport lateral, însă au mai multă stabilitate și echilibru decât persoanele care necesită utilizarea cadrelor de mers fixe. Acest tip de cadru de mers reprezintă o variantă de tranziție între cârjă și cadru de mers fix. Adeseori aceste modele sunt dotate cu coș pentru cumpărături sau chiar și scaun pentru a putea face o pauză.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *