Îngrijirea tenului nu este un moft, ci cheia către o îmbătrânire frumoasă!

„O femeie este cea mai frumoasă atunci când este fericită și încrezătoare în propria ei piele.”

Beyoncé

Articolul de astăzi vă este dedicat vouă doamnelor.

Știm că îmbătrânirea nu este cel mai plăcut subiect la care să ne gândim, însă mai știm și că ne stă în putere să influențăm felul în care vom lăsa bătrânețea să pășească în viața noastră, iar în acest articol vom discuta despre una dintre temele mai sensibile legate de procesul de îmbătrânire și anume cum putem gestiona îmbătrânirea tenului.

Pentru început, haideți să vedem ce se întâmplă mai exact cu pielea noastră odată cu trecerea timpului.

Principalii factori care duc la îmbătrânirea pielii

  1. Factorii genetici

Moștenirea genetică joacă un rol semnificativ în felul în care pielea îmbătrânește. Este foarte posibil ca procesul de îmbătrânire al pielii tale să se asemene cu cel al părinților sau bunicilor tăi.

  1. Colagenul și elastina

Aceste două proteine sunt esențiale pentru menținerea fermității, elasticității și texturii pielii. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția lor scade, ceea ce poate duce la pierderea tonusului și apariția ridurilor.

  1. Hidratarea redusă

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea poate avea dificultăți în menținerea nivelului optim de hidratare. Aceasta poate duce la uscăciune, aspect tern și accentuarea liniilor fine.

  1. Expunerea la soare

Expunerea prelungită și neprotejată la radiațiile ultraviolete ale soarelui poate provoca deteriorarea colagenului și elastinei din piele. Acest lucru poate accelera procesul de îmbătrânire și poate contribui la apariția petelor, ridurilor și slăbirii texturii pielii.

  1. Stilul de viață

Fumatul, consumul excesiv de alcool și o dietă săracă în nutrienți esențiali pot afecta negativ sănătatea pielii și procesul de îmbătrânire.

  1. Stresul oxidativ

Radicalii liberi, molecule instabile care pot deteriora celulele, pot fi produse în organism ca răspuns la factori cum ar fi poluarea, fumatul sau dieta necorespunzătoare. Acești radicali liberi pot contribui la procesul de îmbătrânire a pielii.

  1. Reducerea ratei de regenerare celulară

Capacitatea pielii de a se regenera și de a reînnoi celulele scade pe măsură ce îmbătrânim, ceea ce poate duce la o piele mai subțire și mai puțin elastică.

  1. Scăderea circulației sanguine

Circulația sanguină în piele poate încetini, ceea ce poate afecta transportul de oxigen și nutrienți către celulele pielii.

  1. Ridurile de expresie

Ridurile de expresie, cauzate de expresiile faciale, cum ar fi zâmbetul sau încruntarea, pot deveni mai vizibile pe măsură ce colagenul și elastina scad.

Știai că pielea începe să îmbătrânească începând cu vârsta de 25 ani?

Studiile au arătat faptul că, în jurul vârstei de 25 ani, organismul nostru începe să sisteze gradual producția de colagen, ceea ce face ca pielea să-și piardă treptat din elasticitate.

De aceea, pentru a încetini procesul de îmbătrânire și a reduce la minimum semnele de bătrânețe de pe față, este nevoie să ne formăm o rutină de îngrijire adecvată încă din tinerețe.

Noi am pregătit o selecție cu top 3 produse de îngrijire a tenului cu care poți să pui bazele unei rutine de îngrijire zilnică eficiente:

  1. Pannobase + Retinol crema antirid 

Proprietăți:  

  • Retinolul are un efect dovedit și eficient asupra tuturor tipurilor de riduri. Acesta pătrunde adânc în piele și stimulează producția de colagen;
  • Un alt ingredient activ, Schizofilan, promovează reînnoirea celulară și crește rezistența pielii; 
  • Textura sa bogată se simte confortabil pe piele.
  1. Topiderm crema de zi hidratantă 

Proprietăți:  

  • Acidul lactic, un cunoscut factor de hidratare prezent în produs, asigură menținerea umidității în stratul cornos (stratul exterior al epidermei), lăsând astfel pielea elastică și fină la atingere;  
  • Pantenolul, sub formă de pro-vitamina B5, îmbunătățește starea, rezistența și vitalitatea pielii;  
  • Conține bisabolol, un ingredient ce are proprietăți de îmblânzire a texturii pielii;
  • Crema este foarte puțin grasă și conferă o senzație plăcută la atingere (se absoarbe rapid datorită utilizării uleiului de parafină de joasă densitate) – Emulsie de tip ulei în apă (O/W) – PH = 5-7.
  1. Topiderm crema de zi hidratantă cu SPF25

Proprietăți:  

  • Untul natural de Shea are un efect benefic asupra pielii. Acesta conține un antioxidant care ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii;
  • Bisabololul și Alantoina naturale ajută la calmarea pielii – SPF 25: testat în conformitate cu ISO 24443 și ISO 24444;
  • Echilibru optim UV-A/B. Reprezintă o combinație eficientă de protecție solară cu filtre UV fizice și non-fizice;
  • Nu conține substanțe dăunătoare pentru corali – Se aplică ușor și nu lasă o peliculă albă pe piele.

Este important să înțelegem că îmbătrânirea pielii este un proces natural și nu poate fi evitat. Cu toate acestea, un stil de viață sănătos, protecția solară adecvată și o rutină de îngrijire a pielii pot contribui la menținerea sănătății și vitalității pielii pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Poți achiziționa oricare dintre aceste produse de pe magazinul nostru on-line Nextfarma.ro, împreună cu multe alte produse de îngrijire premium, de la producători consacrați în domeniu, la un preț deosebit de competitiv!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *