De ce să alegem un difuzor cu ultrasunete pentru aromaterapie?

Difuzia uleiurilor esențiale este departe de a fi o practică recentă. Însă, difuzoarele de uleiuri esențiale pe bază de ultrasunete sunt niște dispozitive relativ nou apărute. Având în vedere faptul că existau deja câteva variante populare de difuzare a uleiurilor esențiale, ne putem întreba de ce a fost nevoie de inventarea a încă unei metode?

Ei bine, așa cum se întâmplă de obicei în cazul noilor invenții, difuzoarele de uleiuri esențiale pe bază de ultrasunete au fost gândite să fie o soluție mai bună decât oricare dintre alternativele existente deja.

Care sunt beneficiile difuziei uleiurilor esențiale?

Motivele pentru care mulți oameni aleg să difuzeze uleiurile esențiale sunt diverse. Unii dintre noi pur și simplu vor să se bucure de o aromă plăcută în casă. În alte cazuri, uleiurile esențiale sunt difuzate în scopuri terapeutice, această practică fiind o ramură a aromaterapiei.

În timp ce lumânările și bețișoarele parfumate prezintă dezavantaje prin prisma faptului că presupun ardere și fum, existând constant temerea de a nu provoca incendii (mai ales în cazul celor care au copii mici sau animale de companie); în cazul difuzoarelor pe bază de ultrasunete ne putem bucura de experiența aromaterapiei, fără a ne face griji cu privire la potențiale incendieri accidentale.

Multitudinea de esențe care se pot utiliza împreună cu difuzorul ultrasonic ajută în diverse scopuri cum ar fi facilitarea unei stări de relaxare, ajutor în cazul insomniilor, pentru energizare etc.

Cum funcționează difuzorul cu ultrasunete?

Un difuzor de uleiuri esențiale pe bază de ultrasunete folosește vibrații ultrasonice subtile și silențioase pentru a separa moleculele de apă și ulei și a le elibera în aer sub formă de abur. Un mare avantaj al acestui tip de difuzie este acela că nu se folosește căldura, care ar putea reduce calitatea particulelor de ulei esențial. De asemenea, difuzorul cu ultrasunete nu alterează sau diluează parfumul uleiurilor.

De ce să optăm pentru un difuzor cu ultrasunete?

Difuzoarele cu ultrasunete sunt eficiente, sigure și ușor de utilizat. Nu au fitil, nu au element de încălzire, iar aroma difuzată se răspândește pe o suprafață mai mare decât în cazul difuzoarelor clasice. Pe lângă toate aceste avantaje, difuzoarele cu ultrasunete au nevoie de o cantitate mai mică de ulei esențial.

Un alt aspect important de avut în vedere este acela al întreținerii- sunt mult mai ușor de curățat. Nu necesită o dezasamblare complexă și nu necesită înlocuirea fitilului atunci când ajunge prea saturat sau își alterează aroma din cauza utilizării diferitelor uleiuri esențiale.

Ce tip de difuzor cu ultrasunete să aleg?

Toate difuzoarele cu ultrasunet funcționează la fel. Diferențele sunt date de designul difuzorului și de capacitatea lui. Un difuzor poate deveni cu ușurință o piesă deosebită de decor ce complimentează amenajarea interioară a încăperii în care este plasat.

Este important să decidem ce capacitate de stocare ne este necesară. Aceasta se află în directă legătură cu perioada de timp în care difuzorul poate funcționa fără să necesite reumplere.

Difuzoarele cu ultrasunete au rezervoare cu valori multiplu de 100, cea mai mică capacitate fiind de 100 ml și putând ajunge până la 500 ml. În cazul unui difuzor de 100 ml, putem avea o perioadă de funcționare continuă de până la 3 ore, fiind foarte potrivit pentru încăperi precum băi sau dormitoare mici. Difuzoarele cu rezervoare mai mari pot asigura până la 6 ore de funcționare, fiind potrivite pentru încăperi precum camere de zi sau bucătării.

Cum se alimentează un difuzor cu ultrasunete?

Rezervorul difuzorului cu ultrasunete se va umple aproape complet cu apă. Tipul de apă folosit este la libera alegere. Cum procesul de funcționare nu presupune încălzire, fierbere sau abur, mineralele din apă nu vor fi separate și astfel nu se vor acumula depuneri în rezervor.

Cantitatea de ulei esențial ce se va adăuga depinde de mărimea rezervorului. Uleiurile esențiale sunt foarte concentrate, astfel că 3-5 picături de ulei esențial la 100 ml de apă sunt suficiente.

Cum și când curățăm difuzorul cu ultrasunete?

Difuzoarele cu ultrasunet nu prea se murdăresc. Este recomandat însă ca la fiecare 5 utilizări să îndepărtăm reziduurile de ulei rămase, astfel încât să nu influențeze aroma viitoarelor uleiuri folosite.

Ca să curățăm difuzorul, desfacem partea superioară și scurgem cu grijă apa rămasă. Putem folosi un material umezit cu apă caldă împreună cu o cantitate mică de detergent de vase cât mai blând. În cazul difuzoarelor care conțin un atomizor sau alte componente poziționate în rezervor, aceste piese pot fi curățate printr-un periaj blând folosind același tip de detergent. Pentru a elimina orice reziduu îl vom clăti și îl vom usca folosind un material uscat sau un prosop de hârtie.

Nu folosiți agenți înălbitori sau detergenți agresivi pentru curățarea difuzorului. Astfel de substanțe chimice rămase accidental în rezervor vor fi difuzate în aer în timpul folosirii dispozitivului, putând reprezenta un pericol pentru sănătate.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *